Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Мароканска пица с кайма и билки

Тънко тесто и ароматна плънка

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
15’ Подготовка
25’ Време за готвене
1 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 блат тесто за пица
  • 200 г кайма
  • 100 г смлени домати
  • 1/2 глава червен лук, наситнена
  • 2 скилидки чесън, пресован
  • Пресен магданоз, наситнен
  • Черен пипер
  • Кимион
  • Куркума
  • Щипка канела
  • 1/4 ч.л. индийско орехче
  • 1/4 лимон
  • 1 ч.л. чили
  • Зехтин
  • 2-3 капки сос "Табаско"

Купете тави за печене

Когато стане дума за печене, по-важно и от най-добрата рецепта е да имате подходящите тави, тави със скара, йенски тенджери, плочи и формички за сладкиши.

Начин на приготвяне:

  1. Тестото се разстила върху хартия в тавата, в която ще се пече пицата.
  2. Фурната се пуска на 220 градуса.
  3. Блатът се набрашнява леко, поръсва се равномерно с малко зехтин и се намазва с малко от смлените домати.
  4. Каймата се смесва с останалата част от доматите, наситнените чесън, лук и магданоз. Овкусява се с подправките, лимонов сок и всичко се размесва много добре с ръце.
  5. Плънката се разпределя върху тестото равномерно.
  6. Пицата се пъха във фурната и се пече до готовност. Поднася се с различни сосове и разядки като чили сос, кетчуп, гуакамоле, горчица с майонеза или чеснов сос.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън черен пипер домати магданоз кайма печене пица тава чили Индийско Мароканско канела лимонов сок кимион куркума сос "Табаско"

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче