Необходими продукти:
- 1 блат тесто за пица
- 200 г кайма
- 100 г смлени домати
- 1/2 глава червен лук, наситнена
- 2 скилидки чесън, пресован
- Пресен магданоз, наситнен
- Черен пипер
- Кимион
- Куркума
- Щипка канела
- 1/4 ч.л. индийско орехче
- 1/4 лимон
- 1 ч.л. чили
- Зехтин
- 2-3 капки сос "Табаско"
Начин на приготвяне:
- Тестото се разстила върху хартия в тавата, в която ще се пече пицата.
- Фурната се пуска на 220 градуса.
- Блатът се набрашнява леко, поръсва се равномерно с малко зехтин и се намазва с малко от смлените домати.
- Каймата се смесва с останалата част от доматите, наситнените чесън, лук и магданоз. Овкусява се с подправките, лимонов сок и всичко се размесва много добре с ръце.
- Плънката се разпределя върху тестото равномерно.
- Пицата се пъха във фурната и се пече до готовност. Поднася се с различни сосове и разядки като чили сос, кетчуп, гуакамоле, горчица с майонеза или чеснов сос.