Марината за около 500 г свинско месо: - 2 с. л. соев сос, - 3 стръка пресен лук - 1 ч. л. чер пипер - 1 ч. л. комион - щипка сол Престоява около 6 часа. За качамака: 1,250 мл вода кубче пилешки бульон 1 с. л. олио, щипка чер пипер 250 г царевичен грис. За зелената гарнитура: 6 стръка пресен лук 3 стръка чесън около 400 г спанак 1 с. л. Пикантина
Едно свинско джоланче стоеше самотно във фризера и се зачудих как да го сготвя, но и да е вкусно, и крехко. Е, измислих му ароматна марината: - 2 с. л. соев сос, - 3 стръка пресен лук - 1 ч. л. чер пипер - 1 ч. л. комион - щипка сол Та това, объркано с месцето, престоя в хладилника около 6 часа и после влезе за около час във фурната, докато се изпече. През това време наситних 6 стръка пресен лук и 3 стръка чесън. Задуших ги леко под капак и добавих около 400 г спанак. Добавил 1 с. л. Пикантина и оставих настрана, за да приготвя качамака. В 1,250 мл вода добавих кубче пилешки бульон, 1 с. л. олио, щипка чер пипер и 250 г царевичен грис. Варих десетина минути на тих огън до готовност и ... Върху готовото месце изсипах първо лука и спанака, а отгоре - качамака. Приготвих малко запръжка от 1 с. л. олио и 1 ч. л. червен пипер, разбърках и запекох за около 10 мин. във фурната. После поръсих с настърган кашкавал.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност