Панирани рулца от рикота с маслини и каперси

Време за приготвяне:
60 минути
от: Татяна Ковачевана 17.06.2015г.

Продукти

рикота - 300 гр
настърган кашкавал - 100 гр
нарязани маслини - 50 г
каперси - 50 гр
зехтин - 15 мл
яйце - 1 бр.
пълнозърнесто брашно - 15 гр
див лук
копър
сол
черен пипер

брашно за овалване на готовите рулца

За панировката:
яйца - 2 бр.
брашно - 15 гр
овесени трици - 15 гр
сол
черен пипер

Начин на приготвяне

Продуктите се разбъркват добре и се оформят малки рулца. Овалват се в брашно и се поставят на хладно за 1 нощ.

Панират се с разбитите яйца, брашно, овесени трици, сол и черен пипер. Пържат се до златисто, а излишната мазнина се отстранява върху кухненска хартия.

Рулцата се украсяват с каперси и цвят от див лук.

Коментари