Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
1 кг агнешка кайма

за омесване на каймата:

1 глава лук настърган
1 яйце
3-4 филии хляб
1 пакетче кимион
2-3 скилидки чесън счукан или 1 ч.л.на прах
1 с.л.къри
щипка индийско орехче
сол на вкус
3 с.л.олио

1и 1/2 ч.ч.бяло вино

кърпата на агнето, ако е малка, добавете още

за соса:

1 ч.ч. изцедено кисело мляко
1 с.л. пресен копър ситно нарязан
1 с.л.олио
2 скилидки чесън счукан

за питките:

2 яйца
1 ч.ч.олио
1 ч.ч. вода
брашно колкото поеме




Омесваме каймата с подправките. Накисваме хляба и го изцеждаме. Добавяме лука и осоляваме на вкус. Омесваме всичко заедно и оставяме няколко часа в хладилник. Или от предната вечер, за да работите на другият ден.

Отваряме кърпата и взимаме по малко от каймата, оформяме го на топка и завиваме в кърпата, режем и нареждаме в тава. Заливаме с виното и печем на 200 градуса до готовност.

За питките: Омесваме тестото и разделяме на топчици.Всяка една разточваме на брашно и печем в сач или тефлонов тиган.

За соса разбиваме всички продукти заедно и сервираме.

Ястието се сервира с питките и соса.

Ястието е великденски специалитет от остров Крит, Гърция.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче