Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Салата с морски дарове

От Анета Желева Анета Желева
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

за рибата:
1кг средно едра аншоа,
250 гр. брашно,
2 яйца и олио.

За салатата:

1-2 марули,
2 пакетчета рачешки рулца,
400 гр варени скариди,
150 гр. царевица.

За розовия сос (сос "Коктейл"):

4 с.л.майонеза,
2 с.л.доматено пюре или кетчуп,
табаско на вкус (може да се замени с горчица),
2 с.л. портокалов сок,
2 с.л. уиски или бренди

Рибата се почиства, като деликатно се отстраняват костите, измива се и е готова за паниране. Всяко филе се овалва в брашното, после и в разбитите яйца с малко сол, пържи се малко на умерен огън. Салатата се нарязва на едро, като се прибавят царевицата, скаридите и нарязаните рачешки рулца и накрая се прибавя добре разбития сос "Коктейл". По желание може да придружите с чаша хубаво бяло вино! Bon Appetit!

Дайте оценка:

Тагове: олио портокал яйца доматено пюре царевица аншоа брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче