за рибата:
1кг средно едра аншоа,
250 гр. брашно,
2 яйца и олио.
За салатата:
1-2 марули,
2 пакетчета рачешки рулца,
400 гр варени скариди,
150 гр. царевица.
За розовия сос (сос "Коктейл"):
4 с.л.майонеза,
2 с.л.доматено пюре или кетчуп,
табаско на вкус (може да се замени с горчица),
2 с.л. портокалов сок,
2 с.л. уиски или бренди
Рибата се почиства, като деликатно се отстраняват костите, измива се и е готова за паниране. Всяко филе се овалва в брашното, после и в разбитите яйца с малко сол, пържи се малко на умерен огън. Салатата се нарязва на едро, като се прибавят царевицата, скаридите и нарязаните рачешки рулца и накрая се прибавя добре разбития сос "Коктейл". По желание може да придружите с чаша хубаво бяло вино! Bon Appetit!
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.