Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

За мезе: Шишчета от пикантни пилешки сърца

Идеални в компанията на любимото ви питие

30’ Подготовка
20’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 500 г пилешки сърца
  • 2 скилидки чесън, накълцани
  • 1 ч.л. пушен червен пипер
  • 1 ч.л. кимион
  • 1/2 ч.л. лют червен пипер (по желание)
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. сол
  • 3 с.л. зехтин
  • Сокът от 1 лимон

Начин на приготвяне:

  1. Измийте пилешките сърца и отстранете излишната мазнина и кръвоносни съдове, ако има такива.
  2. В купа смесете чесъна, пушения червен пипер, кимиона, лютия червен пипер, черния пипер, солта, зехтина и лимоновия сок. Разбъркайте добре.
  3. Добавете пилешките сърца към маринатата и разбъркайте, за да се покрият равномерно. Оставете ги да се мариноват за поне 30 минути в хладилник. За по-интензивен вкус можете да ги оставите за 2-3 часа.
  4. След като сърцата се мариноват, ги нанижете на дървени шишчета, които накиснете предварително във вода за около 20 минути, за да предотвратите изгарянето им по време на печенето.
  5. Загрейте грил тиган или барбекю/електрическа скара на средно висока температура. Подредете шишчетата и печете за около 8-10 минути, като ги обръщате от време на време, докато сърцата станат златисти и добре изпечени.
  6. Поднесете шишчетата от пикантни пилешки сърца горещи просто като мезе или с гарнитура по ваш избор.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън черен пипер лимон пушен червен пипер кимион лют пипер

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче