Необходими продукти:
- 500 г пилешки сърца
- 2 скилидки чесън, накълцани
- 1 ч.л. пушен червен пипер
- 1 ч.л. кимион
- 1/2 ч.л. лют червен пипер (по желание)
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. сол
- 3 с.л. зехтин
- Сокът от 1 лимон
Начин на приготвяне:
- Измийте пилешките сърца и отстранете излишната мазнина и кръвоносни съдове, ако има такива.
- В купа смесете чесъна, пушения червен пипер, кимиона, лютия червен пипер, черния пипер, солта, зехтина и лимоновия сок. Разбъркайте добре.
- Добавете пилешките сърца към маринатата и разбъркайте, за да се покрият равномерно. Оставете ги да се мариноват за поне 30 минути в хладилник. За по-интензивен вкус можете да ги оставите за 2-3 часа.
- След като сърцата се мариноват, ги нанижете на дървени шишчета, които накиснете предварително във вода за около 20 минути, за да предотвратите изгарянето им по време на печенето.
- Загрейте грил тиган или барбекю/електрическа скара на средно висока температура. Подредете шишчетата и печете за около 8-10 минути, като ги обръщате от време на време, докато сърцата станат златисти и добре изпечени.
- Поднесете шишчетата от пикантни пилешки сърца горещи просто като мезе или с гарнитура по ваш избор.
ИЗБРАНО