300 г захар
300 мл вода
1/2 лимон
150 г разтопено масло
150 г едро смлени орехи
Всяка кора мажем с масло, прегъваме дългата страна на две, пак мажем и поръсваме с орехи. Завиваме двойната кора и я навиваме на охлюв. Редим дванайсетте навити баклавички в намазнена тава, мажем ги и отгоре с масло и поръсваме с орехи. Печем на силна фурна, докато станат златисти на цвят. Сиропа приготвяме предварително на котлона от захарта, водата и сока от половината лимон. Когато заливаме горещите баклавички, той трябва да е със стайна температура.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО