Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
1 пакет тънки кори за баница (12 бр.)
300 г захар
300 мл вода
1/2 лимон
150 г разтопено масло
150 г едро смлени орехи

Всяка кора мажем с масло, прегъваме дългата страна на две, пак мажем и поръсваме с орехи. Завиваме двойната кора и я навиваме на охлюв. Редим дванайсетте навити баклавички в намазнена тава, мажем ги и отгоре с масло и поръсваме с орехи. Печем на силна фурна, докато станат златисти на цвят. Сиропа приготвяме предварително на котлона от захарта, водата и сока от половината лимон. Когато заливаме горещите баклавички, той трябва да е със стайна температура.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче