Загрейте фурната на 170 градуса. Смелете бадемите за блатовете фино в блендер. Отделете белтъците от жълтъците, Запазете жълтъците за крема. Разбийте белтъците на сняг, като постепенно добавяте захарта. Добавете и ванилията. Накрая на части добавете фино смлените бадеми, като внимателно разбърквате с шпатула, за да запазите максимално въздуха в сместта. Вземете хартия за печене и я изрежете с големината на тавата за печене. Разпределете сместа . Печете блата около 13 минути, до порозовяване. Не го препичайте. Охладете добре. Загрейте прясното мляко в тенджера, без да кипва. През това време смесете в купа захарта, брашното и ванилиите за крема. Сложете 3-те жълтъка и разбъркайте, след което налейте топлото прясно мляко. Разбийте добре с миксер на ниска степен, след това върнете цялата смес на котлона отново и бъркайте на ниска степен, до сгъстяване. Разбийте мекото масло с миксер. Охладете го. Добавете го в крема, сложете и заквасената сметана. Разбийте крема добре. сложете смлени бадеми, и стопен на водна баня бял шоколад. Стегнете в ринга блата, като го поставите върху картонена подложка или поднос. Намажете отгоре малко от крема. По стените наредете плътно ягодите, нарязани на половинки. Застелете обилно с крема и приберете за няколко часа в хладилник. Накрая загрейте сметаната на котлона до клокване. Сложете в нея шоколада и бъркайте до хомогенност на ганаша. Охладете го и го излейте върху тортата, така че небрежно да се стече по ръба. Подредете ягоди. Може да поръсете фино със смлени бадеми.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност