Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Специално: Равиоли с телешко, сос от сирена и карамелизиран лук

И щипка шафран за разкош

40’ Подготовка
15’ Време за готвене
4 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

За тестото:

  • 400 г брашно тип "00" или универсално брашно
  • 4 яйца
  • 1 щипка сол
  • 1 супена лъжица зехтин

За плънката:

  • 300 г телешко месо, смляно
  • 1 малка глава лук, нарязана на ситно
  • 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • 1 супена лъжица зехтин
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Щипка индийско орехче

За соса от сирена:

  • 200 мл готварска сметана
  • 100 г синьо сирене
  • 50 г пармезан, настърган
  • 50 г твърда моцарела, настъргана
  • Щипка шафран, разтворен в 2 супени лъжици топла вода
  • Сол и черен пипер на вкус

За карамелизирания лук:

  • 2 средни глави лук, нарязани на тънки кръгове
  • 1 супена лъжица масло
  • 1 супена лъжица захар
  • 1 супена лъжица балсамов оцет

Начин на приготвяне:

Приготвяне на тестото

  1. В купа смесете брашното и солта. Направете кладенче в средата и добавете яйцата и зехтина.
  2. Замесете гладко тесто, като го месите около 10 минути. Увийте го в стреч фолио и оставете да почива за 30 минути.

Приготвяне на плънката

  1. Загрейте зехтина в тиган и задушете лука и чесъна до омекване.
  2. Добавете смляното телешко месо и гответе, докато стане златисто. Подправете със сол, черен пипер и индийско орехче.
  3. Оставете плънката да изстине.

Приготвяне на карамелизирания лук

  1. В тиган разтопете маслото и добавете лука. Гответе на слаб огън около 20 минути, докато лукът омекне и започне да се карамелизира.
  2. Добавете захарта и балсамовия оцет и гответе още 5-7 минути. Оставете настрана.

Приготвяне на соса от сирена

  1. Загрейте сметаната в тенджера на слаб огън. Добавете сирената и бъркайте, докато се разтопят и сместа стане гладка.
  2. Добавете разтворения шафран и подправете със сол и черен пипер.

Оформяне на равиолите

Разточете тестото на тънки листове. Поставете малки порции от плънката на разстояние върху един лист тесто.

Покрийте с втори лист тесто и притиснете около плънката, за да се залепят краищата. Нарежете на квадрати или кръгове.

Готвене на равиолите

  1. Сварете равиолите в подсолена вода за 3-4 минути, докато изплуват на повърхността.
  2. Извадете ги с решетъчна лъжица и ги поставете в тиган със соса от сирена.

Сервиране

  1. Разпределете равиолите със соса в чинии.
  2. Поръсете с карамелизирания лук.
  3. За завършек, добавете щипка шафран за аромат и цвят.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън лук телешко яйца готварска сметана индийско орехче моцарела шафран пармезан синьо сирене брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче