Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Сочен коблер със сливи и ябълки

Опитайте този много лесен за приготвяне десерт

45’ Подготовка
40’ Време за готвене
8 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

За плънката:

  • 100 г масло, на кубчета
  • 100 г пудра захар
  • 2 шушулки ванилия, отделени семецата
  • 700 г твърди сливи, обезкостени и нарязани на едро
  • 300 г ябълки, обелени, почистени от сърцевината и нарязани
  • 1 ч.л. канела

За тестото:

  • 1 яйце
  • 100 мл прясно мляко
  • 140 г студено масло, нарязано на кубчета
  • 280 г обикновено брашно
  • 140 г пудра захар
  • ½ ч.л. канела
  • 1 супена лъжица бакпулвер
  • 2 супени лъжици кафява захар

Начин на приготвяне:

  1. За плънката сложете всички съставки в тенджера. Гответе на слаб огън, като разбърквате, докато маслото се разтопи и захарта се разтвори, след което оставете да къкри, докато получите плодов компот., Оставете настрана.
  2. Загрейте фурната на 190 градуса. Разбийте яйцето в млякото и оставете настрана.
  3. Разтрийте маслото и брашното заедно, докато придобие текстурата на галета, след това разбъркайте пудрата захар, канелата, бакпулвера и голяма щипка сол. Изсипете млечната смес и смесете, за да се образува гъста смес, подобна на тесто.
  4. Прехвърлете плънката в съд за печене и го покрийте с големи лъжици от сместа, като внимавате да има няколко на брой празнини пространства, през които плодовете да шупнат, след което поръсете всичко с кафявата захар.
  5. Печете за 35-40 минути, или докато тестената повърхност стане златиста.
  6. Извадете сладкиша от фурната и оставете да почине за 5 минути, преди да го сервирате в чинии, гарнирани с бита сметана.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло ябълки слива пудра захар ванилия прясно мляко кафява захар бакпулвер канела брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче