Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
За блата:
4 белтъка
150 г захар
150 г смлени орехи
1 с.л. галета 
1 ампула ванилия

За шоколадовия мус:
4 жълтъка
200 г течен шоколад (тъмен или млечен по вкус)
40 г захар
40 мл прясно мляко + 40 мл за крема сиренето
250 г крема сирене

Разбиваме белтъците със захарта. Добавяме орехите, нишестето, галета и ванилията. Разбъркваме и изсипваме сместа в правоъгълна тава (от фурната) с хартия за печене. Разпределяме с шпатула на дебелина около половин сантиметър. Печем на 160 градуса до готовност. Оставяме да се охлади в тавата.

В касерола слагаме на слаб котлон жълтъците, захарта и млякото. Бъркаме, докато се сгъсти сместа. Сваляме от котлона и добавяме шоколада, който сме разтопили предварително. Разбъркваме, докато сместа стане гладка и охлаждаме. Крема сиренето смесваме и разбиваме с 40 мл мляко. Добавяме към шоколадовата смес и охлаждаме за 40 минути в хладилник.

Режем на четири равни част правоъгълния блат. Мажем с охладения мус всеки блат и сглобяваме малка правоъгълна торта. 

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче