варен зелен фасул - 400 гр
домати на кубчета (от консерва или пресни) - 400 гр
глава лук - 1 бр
скилидки чесън - 2 бр
захар - 1 с.л.
oцет - 2 с.л.
пресен босилек - 1 шепа листа
зехтин - 2 с.л.
маслини - 1/2 к.ч.
черен пипер
сол
Нарежете лука и чесъна на ситно и ги задушете в зехтина. Когато омекнат, прибавете захарта и оставете да се карамелизират. Добавете оцета и оставете да поври за около минута.
Накрая добавете доматите на кубчета и накълцаните на дребно маслини. Подправете със сол, черен пипер на вкус и нарязан на ситно босилек.
Разбъркайте много добре и оставете да покъкри на слаб огън няколко минути.
Накрая се добавя зеленият фасул и салатата се разбърква много добре. Сервира се охладена и с цели листенца пресен босилек.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО