За 4 порции:
800 г кайма
2 средно големи картофа
80 г кашкавал
40 г топено сирене
4 яйца
Подправки за каймата:
сол
червен пипер
черен пипер
лук
чубрица
За гарнитурата
3 домата
1 краставица
пресен лук от градината
Омесва се кайма за кюфтета. Намазвате купичките с олио, разстилате каймата отдолу и по стените.Нареждате картофки на лентички, леко осолени и омазнени с олио. Може сурови но може и леко позапържени. Слага се малко топено сирене и кашкавал и се пече във фурната.
Когато се зачервят, се слага по 1 яйце, сол и черен пипер. Яйцето може да се доизпече и на изключена фурна. Пекът се на най-долно положение на фурната за около 40 минути.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО