150 г студено масло
75 пудра захар
225 г брашно
1/2 ч. л. бакпулвер
1 жълтък
1 ванилия
За украсата:
100 г филирани бадеми
2 кутии компот от праскови
няколко шам фъстъка
4-6 с. л. желе от кайсии
1. Смесете брашното със захарта и бакпулвера. Изсипете го на дъската за рязане. Добавете студеното масло, жълтъка и ванилията. Омесете тестото на топка и го завийте във фолио. Оставете тестото в хладилника за най-малко един час. Извадете и разточете лист с дебелина 5 мм и изрежете кръгчета (чашката да бъде с малък диаметър).
2. Подредете сладките върху хартия за печене и изпечете на 180 градуса за около 10 минути до златисто кафяво. Изпечете бадемовите ядки на сух тиган на слаб огън. Със специална лъжица за плодове изрежете от прасковите топчета.
3. Намажете сладките с леко затопленото желе. Подредете филираните бадеми като листенца, а в средата поставете половин топче праскова и поръсете със счукан шам фъстък. Можете да използвате кокосови стърготини или счукани орехи.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО