Необходими продукти:
- 2 бр. сушен карамфил
- 1 звездичка анасон
- 2 зрънца кардамон
- 3 с.л. мляно кафе
- 1 с.л. сусамови семена
- 1 щипка морска сол
Купете тенджери
Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.
Начин на приготвяне:
- В добре загрят тиган без мазнина се запичат сусамовите семена до кафяво.
- В джезве или кафеварка се налива вода и в нея се добавят сусамовите семена.
- Добавят се всички останали съставки.
- Мароканското кафе се слага на котлона и след като започне да ври, се сваля от уреда и се оставя да преседи 5 мин., покрито с капак. Налива се в чашите, като се минава през цедка.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО