Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Как се прави мароканско кафе

Лесно и много ароматно

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
0’ Подготовка
15’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 бр. сушен карамфил
  • 1 звездичка анасон
  • 2 зрънца кардамон
  • 3 с.л. мляно кафе
  • 1 с.л. сусамови семена
  • 1 щипка морска сол

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Начин на приготвяне:

  1. В добре загрят тиган без мазнина се запичат сусамовите семена до кафяво.
  2. В джезве или кафеварка се налива вода и в нея се добавят сусамовите семена.
  3. Добавят се всички останали съставки.
  4. Мароканското кафе се слага на котлона и след като започне да ври, се сваля от уреда и се оставя да преседи 5 мин., покрито с капак. Налива се в чашите, като се минава през цедка.

Дайте оценка:

Тагове: морска сол карамфил варене Мароканско кафе сусам анасон кардамон

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче