Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Консервирани солени лимони

Отлични за вашите сосове, рибни и месни ястия

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
5’ Време за готвене
10 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 кг лимони (за предпочитане по-дребни)
  • 300 г сол
  • 3 дафинови листа
  • 150 мл зехтин
  • 5-6 зърна черен пипер

Купете канистери и буркани

Никоя кухня не може без съдове за съхранение на разядки, домашно сладко, подправки и мариновани зеленчуци. Разгледайте нашата богата колекция от удобни и красиви канистери и буркани.

Начин на приготвяне:

  1. Лимоните се измиват и в тях се правят надлъжни прорези, но не докрай, така че да си останат цели.
  2. В литров буркан се изцежда сокът от два лимона и се добавят всички останали, както са си цели (включително и изстисканите).
  3. Добавят се солта, черният пипер, дафиновият лист и всичко се залива със зехтина.
  4. Бурканът се затваря и се оставя да отлежи за поне един месец. След това консервираните солени лимони са годни за ползване в рибни и месни ястия, както и за приготвянето на различни сосове и дресинги.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин черен пипер дафинов лист Мароканско лимон келтска сол

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче