Необходими продукти:
- 1 кг лимони (за предпочитане по-дребни)
- 300 г сол
- 3 дафинови листа
- 150 мл зехтин
- 5-6 зърна черен пипер
Купете канистери и буркани
Никоя кухня не може без съдове за съхранение на разядки, домашно сладко, подправки и мариновани зеленчуци. Разгледайте нашата богата колекция от удобни и красиви канистери и буркани.
Начин на приготвяне:
- Лимоните се измиват и в тях се правят надлъжни прорези, но не докрай, така че да си останат цели.
- В литров буркан се изцежда сокът от два лимона и се добавят всички останали, както са си цели (включително и изстисканите).
- Добавят се солта, черният пипер, дафиновият лист и всичко се залива със зехтина.
- Бурканът се затваря и се оставя да отлежи за поне един месец. След това консервираните солени лимони са годни за ползване в рибни и месни ястия, както и за приготвянето на различни сосове и дресинги.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО