Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Fish&Chips в еърфрайър

Бързо и вкусно

10’ Подготовка
30’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 60 г царевично нишесте
  • 1 ч.л. пушен червен пипер
  • ½ ч.л. микс от сушени билки
  • 2 филета от бяла риба, като треска, хек или пангасиус
  • 3 средно големи картофа
  • 6-8 с.л. олио
  • Сос тартар, за сервиране (по избор)

Начин на приготвяне:

  1. Смесете царевичното нишесте, червения пипер и смесените билки с 1 ч.л. сол и ¼ ч.л. прясно смлян черен пипер и разстелете сместа върху голяма чиния.
  2. Покрийте рибните филета от двете страни с брашнената смес.
  3. Нарежете картофите на продълговати парчета с дебелина 1 см, като използвате голям, остър нож. Оставете кората или ги обелете, ако желаете.
  4. Сложете ги в голяма купа, след това добавете 2 с.л. от олиото и обилна щипка сол и черен пипер. Разбъркайте добре, докато се покрият.
  5. Настройте еърфрайъра на 200°C и гответе картофите за около 18-22 минути, като ги обърнете по средата (или разклатете кошницата на уреда), докато станат хрупкави и запечени.
  6. Разстелете 4 с.л. от олиото върху голяма чиния и оваляйте покритата риба в него, за да се покрие. Настройте фритюрника с горещ въздух на 200°C и гответе за 8-10 минути (в зависимост от размера на рибните филета), като внимателно обръщате по средата.
  7. Сервирайте със сос тартар, ако желаете.

Дайте оценка:

Тагове: риба олио пържене печене картофи пушен червен пипер царевично нишесте еърфрайър

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче