10-15 листа от кисела зелка
2 глави кромид лук
1 чаша ориз
2 червени домата - пресни или от консерва
1 чаена лъжица стрита чубрица
1 кафена лъжица смлян черен и червен пипер
2 сухи червени чушки,
1 морков,
сол,
олио
Нарежете на ситно лука и настържете моркова. Посолете на вкус и запържете сместта в олиото. Когато лукът омекне, прибавете ориза. Той трябва предварително да е изчистен, измит и изсушен. След това прибавете обелените и настъргани домати, черния и червен пипер, чубрицата и нарязаните на дребно сухи чушки, които предварително сме накиснали в топла вода за да омекнат. Разбъркайте добре тази смес. След това с нея завейте зелевите сърми и добре ги завийте. На дъното на тенджерата сложете няколко листа кисело зеле. Залейте сърмите с равни части вода и зелев сок или само с топла вода и ги продупчете с игла. Течността трябва да покрие изцяло сармите. Варете на тих огън или във гювеч вьв фурната, докато зелевите листа омекнат.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.