Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Постни зелеви сарми за Бъдни вечер

От
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

10-15 листа от кисела зелка
2 глави кромид лук
1 чаша ориз
2 червени домата - пресни или от консерва
1 чаена лъжица стрита чубрица
1 кафена лъжица смлян черен и червен пипер
2 сухи червени чушки,
1 морков,
сол,
олио


Нарежете на ситно лука и настържете моркова. Посолете на вкус и запържете сместта в олиото. Когато лукът омекне, прибавете ориза. Той трябва предварително да е изчистен, измит и изсушен. След това прибавете обелените и настъргани домати, черния и червен пипер, чубрицата и нарязаните на дребно сухи чушки, които предварително сме накиснали в топла вода за да омекнат. Разбъркайте добре тази смес. След това с нея завейте зелевите сърми и добре ги завийте. На дъното на тенджерата сложете няколко листа кисело зеле. Залейте сърмите с равни части вода и зелев сок или само с топла вода и ги продупчете с игла. Течността трябва да покрие изцяло сармите. Варете на тих огън или във гювеч вьв фурната, докато зелевите листа омекнат.

Дайте оценка:

Тагове: черен пипер червен пипер кисело зеле чубрица лук домати моркови ориз чушка

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче