1 пакет суха мая
250 мл хладка вода
1 ч л захар
1 ч л сол
400 г брашно
семена
40 г сода за хляб
Маята се разтваря в 100 мл вода със захарта и 2 с. л. брашно да стане кашичка и оставяме да шупне. Сипва се в средата на брашното, добавяме останалото количество вода, сол и замесваме тесто. Оставя се за 30 минути да втаса. Разделя се на 10 топчета и от всяко се оформя геврече или хлебче. Сипва се в тенджерка 1 литър вода и се оставя на котлона да заври, добавя се содата - разпенва се, изключва се котлона. С решетъчна лъжица се пускат и изваждат едно по едно гевречетата. Нареждат се в тава върху хартия за печене и поръсваме семена - сусам, мак, ким или микс. Печем на 180 градуса около 18-20 минути. Весели празници и да ви е вкусно !
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО