80 г кисело мляко
2 яйца
2 ч.л. захар
1 ч.л. сол
1 пакетче мая (на Йоткер)
50 г олио
около 800-900 г брашно
Първо активираме маята. Разбиваме яйцата, добавяме останалото мляко. Пресяваме брашното и започваме да добавяме от млечната смес и от маята. Замесваме еластично тесто, което оставяме да втаса на топло.
Вече втасало, го разделяме на три части и една малка топчица за декорация на цветята. От едната топка разточваме кора, която после изрязваме във форма на сърце. От другата топка правим три фитила и оплитаме на плитка, така процедираме и с другата топка. Така готовите две плитки поставяме от двете страни на сърцето.
От малкото топче тесто разточваме тънка кора и изрязваме цветя, листа и голяма роза. Оставяме питката да втаса, след което я мажем с жълтък и украсяваме със семена.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО