Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
300 мл прясно мляко
80 г кисело мляко
2 яйца
2 ч.л. захар
1 ч.л. сол
1 пакетче мая (на Йоткер)
50 г олио
около 800-900 г брашно


Първо активираме маята. Разбиваме яйцата, добавяме останалото мляко. Пресяваме брашното и започваме да добавяме от млечната смес и от маята. Замесваме еластично тесто, което оставяме да втаса на топло.

Вече втасало, го разделяме на три части и една малка топчица за декорация на цветята. От едната топка разточваме кора, която после изрязваме във форма на сърце. От другата топка правим три фитила и оплитаме на плитка, така процедираме и с другата топка. Така готовите две плитки поставяме от двете страни на сърцето.

От малкото топче тесто разточваме тънка кора и изрязваме цветя, листа и голяма роза. Оставяме питката да втаса, след което я мажем с жълтък и украсяваме със семена.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче