Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Печени чушки в буркан

В подготовка за зимата

0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти за буркан от 800 мл:

  • 10 кг червени чушки
  • 1.5-2 л оцет
  • 1 л олио
  • 2 връзки магданоз
  • Сол на вкус
  • 5-6 глави чесън, по желание

Начин на приготвяне:

  1. Чушките се изпичат, обелват се от семките и се поставят в достатъчно голям съд. Заливат се със заливката от оцета и солта.
  2. След 3-4 часа се изваждат в цедка или наклонен съд и се отцеждат добре. Нареждат се в стъклени буркани като се поръсват с олио и ситно нарязания магданоз и чесън. Поливат се отново с олио.
  3. Бурканите се затварят и се стерилизират за 10 минути, след като заври водата, след което се съхраняват на хладно и тъмно място.
ИЗБРАНО

Дайте оценка:

Тагове: чесън олио магданоз оцет червени чушки

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче