Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
10 бр. чушки Добави в списъка за пазаруване1 глава лук Добави в списъка за пазаруване1 бр. морков Добави в списъка за пазаруване500 г кайма Добави в списъка за пазаруване1 ч.ч. ориз Добави в списъка за пазаруване1 бр. яйце Добави в списъка за пазаруване1 ч.ч. кисело мляко Добави в списъка за пазаруванеолио Добави в списъка за пазаруване1 ч.л. червен пипер, чубрица, черен пипер, сол, по 1 щипка сух босилек и сминдух Добави в списъка за пазаруванепресни магданоз и целина

Лукът и морковът се нарязват на ситно и се задушват с малко мазнина и вода. Добавя се каймата, размита с малко вода и се задушава около 15 минути. Слага се измития ориз, подправките и се долива 1 чаша вода. Задушава се, докато ориза е полуготов, като се разбърква за да не залепне на дъното на съда. Чушките се почистват от дръжките и семките, надупчват се с игла на няколко места и се пълнят със сместа. Отворът се набрашнява и се подреждат в дълбока тава. Налива се подсолена вода до половината (ако искате да е гъст соса се добавя и размито брашно), поръсва се с мазнината и се слагат във загрята фурна. Пекат се около 30-40 минути, след което тавата се изважда и в купа се отделят 1-2 черпака от соса да се охладят за 10 минути. Яйцето се разбива с киселото мляко и малко сол и с разбиване към него се налива охладения сос. Получената смес се излива в тавата при чушките и леко се разтръсква, за да се разпредели равномерно.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче