Необходими продукти:
- 100 г микс от свежи зелени салати
- 1 малка червена ябълка, тънко нарязана
- ½ малка глава червен лук, нарязан на тънки полумесеци
- 40 г орехови ядки, леко запечени
- 60 г пресни малини
- 120 г козе сирене
- 1 яйце, разбито
- 2 с.л. брашно
- 3 с.л. галета
- зехтин за пържене
За дресинга:
- 2 с.л. зехтин екстра върджин
- 1 с.л. балсамов оцет (или малинов оцет)
- 1 ч.л. мед
- 1 ч.л. дижонска горчица
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Нарежете козето сирене на шайби с дебелина около 1 см или оформете малки топчета. Оваляйте първо в брашно, после в разбито яйце, а накрая в галета. Оставете в хладилника за 15 минути, за да стегне панировката.
- Загрейте зехтин в малък тиган и изпържете сиренето до златисто от двете страни - по около 1 минута на страна. Извадете върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
- Смесете всички съставки в малък буркан и разклатете енергично до хомогенност. Овкусете със сол и пипер на вкус.
- В голяма купа смесете зелените листа, лука, ябълките и орехите. Полейте с дресинга и разбъркайте внимателно. Разпределете в чинии, гарнирайте с малините и топлото панирано сирене.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО