Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Зелена салата с панирано козе сирене

И малини за разкош

15’ Подготовка
5’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 100 г микс от свежи зелени салати
  • 1 малка червена ябълка, тънко нарязана
  • ½ малка глава червен лук, нарязан на тънки полумесеци
  • 40 г орехови ядки, леко запечени
  • 60 г пресни малини
  • 120 г козе сирене
  • 1 яйце, разбито
  • 2 с.л. брашно
  • 3 с.л. галета
  • зехтин за пържене

За дресинга:

  • 2 с.л. зехтин екстра върджин
  • 1 с.л. балсамов оцет (или малинов оцет)
  • 1 ч.л. мед
  • 1 ч.л. дижонска горчица
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Нарежете козето сирене на шайби с дебелина около 1 см или оформете малки топчета. Оваляйте първо в брашно, после в разбито яйце, а накрая в галета. Оставете в хладилника за 15 минути, за да стегне панировката.
  2. Загрейте зехтин в малък тиган и изпържете сиренето до златисто от двете страни - по около 1 минута на страна. Извадете върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
  3. Смесете всички съставки в малък буркан и разклатете енергично до хомогенност. Овкусете със сол и пипер на вкус.
  4. В голяма купа смесете зелените листа, лука, ябълките и орехите. Полейте с дресинга и разбъркайте внимателно. Разпределете в чинии, гарнирайте с малините и топлото панирано сирене.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин червен лук ябълки яйца малини бяло брашно орехи галета козе сирене зелена салата

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче