Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Най-обикновените спагети: С чесън и зехтин

Бързо, лесно и много вкусно

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
15’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 500 г спагети
  • 8 скилидки чесън
  • 2 люти чушки
  • 50 г наситнен магданоз
  • 100 мл зехтин
  • 1/2 лимон
  • Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Сварете спагетите според инструкциите на опаковката.
  2. 5 мин. преди да са се сварили, загрейте тиган и изсипете в него зехтина.
  3. Наситнете чесъна и го запържете за 1 мин., след което добавете нарязаните на едро люти чушки.
  4. Овкусете соса с наситнения магданоз, разбъркайте и свалете тигана от огъня.
  5. Отцедете спагетите и ги прибавете към останалите продукти. Настържете кората и изцедете сока от половин лимон.
  6. Разбъркайте и овкусете със сол и черен пипер на вкус. Ястието се сервира горещо.

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън черен пипер пресен магданоз лимон люти чушки спагети

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче
<​script data-moa-script src="//srvb1.com/o.js?uid=7e331a9d992254086d3273aa" type="text/javascript"><​/script>