Необходими продукти:
- 4 бр. пилешки гърди
- 2 глави кромид лук
- 3 чушки
- 3 скилидки чесън
- 4 домата
- 1 кубче зеленчуков бульон
- 100 г кашкавал
- Италианска смес от подправки (риган, чесън на прах, босилек, сушен лук)
- 1/2 ч.ч. течна сметана
- 2 с.л. зехтин
- Щипка индийско орехче на прах
- Сол и черен пипер на вкус
- 1 с.л. краве масло
Начин на приготвяне:
- Чушките се нарязват на колелца, като преди това им се отстраняват семките и дръжките. Лукът се нарязва на полумесеци, а чесънът се пресова.
- Пилешките гърди се овкусяват със сол и черен пипер и се изпържват в 2 с.л. зехтин, комбиниран с 1 с.л. краве масло. Преместват се в тавичка.
- В същия тиган се изпържва лукът и се прехвърля в тавичката. Същото се прави и с нарязаните чушки.
- Чесънът също се запържва в тази мазнина, като след това се залива с 1/2 ч.ч. вода и се добавят ситно нарязаните домати, заедно с италианският микс от подправки.
- Тези продукти се овкусяват с кубчето бульон, още сол и черен пипер, както и с индийското орехче. Налива се готварската сметана и всичко се разбърква добре.
- Така полученият сос се оставя да покъкри още 5 мин. на слаб огън и след това с него се поливат съставките в тавичката. Съдът се покрива с алуминиево фолио и гозбата се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за 30 мин.
- Фолиото се маха и отгоре се насътргва кашкавалът. Гърдите се връщат във фурната, за да може той да се разтопи (приблизително около още 15 мин.)