Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Палачинкова торта ”Благородна”

От Благородна Томова Благородна Томова
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

Продукти за крема:
1 л прясно мляко,
2 бр. жълтък,
9 с. л. брашно,
7 с. л. захар,
1/2 пакетче масло

Според големината на формата с подвижни стени си приготвяме между 12 и 24 бр. палачинки, които намазваме с течен шоколад или сладко по избор. Завиваме палачинките по стандартния начин.


Завираме млякото със захарта, добавяме разтвореното на кашичка брашно и разбитите жълтъци. Бъркаме непрекъснато, докато се сгъсти. Накрая добавяме маслото. Покриваме крема със свежо фолио и го оставяме да поизстине. През това време разтваряме 1 желатин в 3-4 ч. л. вода и когато набъбне го добавяме в крема.
Започваме да редим тортата, като най-отдолу редим палачинки, заливаме с крем, пак палачинки и накрая завършваме с крем.

Украсата е по избор! В случая-орехи и шоколад.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло бяла захар прясно мляко кафява захар жълтък брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче