Яйца - 7 бр.
Пудра захар - 150 г и още 50 г за украсата
Смлени орехи - 2 ч.чаши
Начупени орехи за украса - 1 ч.чаша
Галета - 3 суп.лъж.
Какао - 4 суп.лъж.
Сладкарска сметана - 200 мл
Сварено кафе - 100 мл
Мед - 2 суп.лъж.
Ром - 1 ч.лъж.
Сладко от кайсии или друго - 100 г
Белтъците се разбиват на сняг с половината от захарта. Жълтъците - с другата половина. Смесват се сухите съставки - смлените орехи, галетата, 2 суп.лъж. какао и внимателно се разбъркват с яйцата. Изсипва се върху форма с кухненска хартия и се пече при 200 градуса за 16 мин. Покрива се и се пече още 8 мин. Разрязва се хоризонтално на две части. Сиропира се със свареното кафе, което е подсладено с мед и е добавена 1 ч.лъж.ром. Правилото е студен блат с горещ сироп или обратното. Блатът се намазва с разбитата сметана и със сладкото. Другият блат трябва да покрие пълнежа. Тортата се украсява с начупените орехи, 2 суп. лъж. какао и 50 г пудра захар.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.