500 г кайма
2 скилидки чесън
1 морков
1 ч.ч. домати - пасирани от консерва (може и пресни)
150 г кашкавал
125 г моцарела
каперси
мащерка
босилек
риган
черен пипер
червен пипер
бучка масло
Обелените картофи слагаме да се варят. Чесъна и моркова нарязваме на ситно и запържваме до златисто. Ако използваме от по-големите каперси, нарязваме и тях, и добавяме към морковите и чесъна, а ако са по-малки, ги слагаме цели. Прибавяме и каймата и запържваме добре. Добавяме доматената паста, като при необходимост може да се добави и малко вода. Слагаме и подправките (босилек, риган, сол, черен пипер, червен пипер) и оставяме да къкри около 10 мин.
Сварените картофи намачкваме с малко сол, мащерка и масло и полученото пюре разпределяме в подходящи съдове за индивидуално сервиране или в тавичка. Отгоре поставяме сместа с каймата и накрая - нарязаните на ситно сирена. Запичаме за 15-20 мин. Наричам ястието обърнат овчарски пай, защото, за разлика от това ястие, тук слагаме картофите под каймата. Сирената, с които поръсваме ястието, могат да бъдат и ементал, пармезан, грана падано, пушен кашкавал и т.н.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО