Необходими продукти:
- 500 г пилешки сърца
- 1 глава лук, ситно нарязан
- 2 скилидки чесън, ситно нарязани
- 200 мл готварска сметана (20% масленост)
- 100 мл пилешки бульон
- 2 с.л. зехтин или масло
- Сол и черен пипер на вкус
- Пресен магданоз за гарниране
Начин на приготвяне:
- Измийте пилешките сърца добре и отстранете излишната мазнина и кръвоносни съдове.
- В тиган загрейте зехтина или маслото на средна температура. Добавете нарязания лук и чесъна и ги задушете до златисто, около 5 минути.
- Добавете пилешките сърца в тигана и гответе, докато станат златисти отвън и добре изпечени отвътре, около 10-12 минути.
- Налейте пилешкия бульон в тигана, покрийте с капак и оставете сърцата да къкрят на слаб огън за около 10 минути.
- Налейте готварската сметана в тигана, разбъркайте добре и оставете да къкри за още 5-7 минути, докато сосът се сгъсти.
- Подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Поръсете с пресен магданоз преди сервиране.
- Поднесете сърцата топли, като може да ги гарнирате с картофено пюре, ориз или салата по ваш избор.
ИЗБРАНО