Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Нетрадиционна класика: Пилешки сърца в сметанов сос

Опитайте по нов начин тези дреболии

20’ Подготовка
30’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 500 г пилешки сърца
  • 1 глава лук, ситно нарязан
  • 2 скилидки чесън, ситно нарязани
  • 200 мл готварска сметана (20% масленост)
  • 100 мл пилешки бульон
  • 2 с.л. зехтин или масло
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Пресен магданоз за гарниране

Начин на приготвяне:

  1. Измийте пилешките сърца добре и отстранете излишната мазнина и кръвоносни съдове.
  2. В тиган загрейте зехтина или маслото на средна температура. Добавете нарязания лук и чесъна и ги задушете до златисто, около 5 минути.
  3. Добавете пилешките сърца в тигана и гответе, докато станат златисти отвън и добре изпечени отвътре, около 10-12 минути.
  4. Налейте пилешкия бульон в тигана, покрийте с капак и оставете сърцата да къкрят на слаб огън за около 10 минути.
  5. Налейте готварската сметана в тигана, разбъркайте добре и оставете да къкри за още 5-7 минути, докато сосът се сгъсти.
  6. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
  7. Поръсете с пресен магданоз преди сервиране.
  8. Поднесете сърцата топли, като може да ги гарнирате с картофено пюре, ориз или салата по ваш избор.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло чесън лук магданоз пилешки бульон готварска сметана

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче