1 глава кромид лук
1 стрък праз лук
1 морков
1 червена чушка
3 с.л. олио
2 с.л брашно
1 с.л червен пипер
1 ч.л. чубрица
1 ч.л. риган
3-4 стръка пресен джоджен
сол
около килограм суров суджук
Бобът се измива и накисва в студена вода от вечерта и се оставя в хладилник. На другия ден се изхвърля водата на боба, слага се в херметическа тенджера и се залива отново с вода. Захлупва се и се вари 45 мин., изхвърля се водата и бобът се изсипва в тава. В тиган се слага олиото и се задушават наситнените кромид и праз лук, морковът и чушката на кубчета, добавя се брашното и червения пипер и се наливат 800 мл гореща вода. Подправя се с чубрица, риган, джоджен и сол. Когато заври, се прибавя при боба в тавата. Отгоре се подреждат парчетата суджук и се пече в загрята фурна на 180 градуса за 45 мин. Сервира се, поръсен с наситнен пресен джоджен.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО