Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

2 големи яйца
1 кафена чаша (к. ч.) захар
60 г разтопено масло
1 с. л. какао за шарката
1 ч. л. бакпулвер
1 к. ч. кисело мляко
кора от лимон
1 к. ч. плод от вишновката, леко отцедени
1 к. ч .брашно с връх

Разбиваме яйцата със захарта с телена бъркалка. Добавят се маслото, киселото мляко, настъргана кора от лимон и накрая брашното с бакпулвера. Отделя се 1 к ч смес и се разбърква с какаото.

В намаслени формички за мъфини сипваме по 1 с. л. от бялата смес, отгоре 1 с. л. кафява и набождаме отцедените плодове от вишновката. Отгоре се покриват с малко бяла смес и 1 вишна в средата.

Печем в загрята фурна на 160 градуса с вентилатор около 25 минути, проба с дървено шишче. Изваждат се от формите и поднасяме с чаша ароматна вишновка.

Да ви е сладко!

Дайте оценка:

Тагове: лимон яйца бяла захар какао бакпулвер кисело мляко

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче