2 големи яйца
1 кафена чаша (к. ч.) захар
60 г разтопено масло
1 с. л. какао за шарката
1 ч. л. бакпулвер
1 к. ч. кисело мляко
кора от лимон
1 к. ч. плод от вишновката, леко отцедени
1 к. ч .брашно с връх
Разбиваме яйцата със захарта с телена бъркалка. Добавят се маслото, киселото мляко, настъргана кора от лимон и накрая брашното с бакпулвера. Отделя се 1 к ч смес и се разбърква с какаото.
В намаслени формички за мъфини сипваме по 1 с. л. от бялата смес, отгоре 1 с. л. кафява и набождаме отцедените плодове от вишновката. Отгоре се покриват с малко бяла смес и 1 вишна в средата.
Печем в загрята фурна на 160 градуса с вентилатор около 25 минути, проба с дървено шишче. Изваждат се от формите и поднасяме с чаша ароматна вишновка.
Да ви е сладко!
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.