Необходими продукти:
- 100 г краве масло на стайна температура
- 65 г пудра захар
- 65 г кафява захар
- 2 големи яйца на стайна температура
- 125 г кисело мляко
- 1 ч.л. ванилов екстракт
- 5 супени лъжици прясно мляко
- 250 г самонабухващо брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- 200 г малини (пресни или замразени)
- 75 г шоколадови капки от бял шоколад
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 200 градуса и сложете хартиени кошнички в 12 отвора на форма за мъфини.
- Разбийте заедно маслото и захарта за 5 минути, докато станат пухкави и по-бледи на цвят.
- Добавете яйцата едно по едно и разбъркайте добре.
- Прибавете киселото мляко, ванилията и прясното млякото.
- Сложете брашното, бакпулвера и щипка фина сол, докато получите гладко и течно тесто.
- Накрая изсипете 150 г от малините заедно с шоколадовите капки.
- Разбъркайте и напълнете хартиените формички за мъфини до три четвърти от обема им.
- Поставете по 2 малини в горната част на всеки мъфин, така че да стърчат леко.
- Печете сладкишчетата за 8 минути, след това намалете фурната на 180 градуса и продължете за още 20-25 минути, докато се надигнат и станат златисти.
ИЗБРАНО