Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Мъфини с малини и бял шоколад

Актуални за сезона на тези сладки, дребни плодове

20’ Подготовка
30’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 100 г краве масло на стайна температура
  • 65 г пудра захар
  • 65 г кафява захар
  • 2 големи яйца на стайна температура
  • 125 г кисело мляко
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 5 супени лъжици прясно мляко
  • 250 г самонабухващо брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 200 г малини (пресни или замразени)
  • 75 г шоколадови капки от бял шоколад

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 200 градуса и сложете хартиени кошнички в 12 отвора на форма за мъфини.
  2. Разбийте заедно маслото и захарта за 5 минути, докато станат пухкави и по-бледи на цвят.
  3. Добавете яйцата едно по едно и разбъркайте добре.
  4. Прибавете киселото мляко, ванилията и прясното млякото.
  5. Сложете брашното, бакпулвера и щипка фина сол, докато получите гладко и течно тесто.
  6. Накрая изсипете 150 г от малините заедно с шоколадовите капки.
  7. Разбъркайте и напълнете хартиените формички за мъфини до три четвърти от обема им.
  8. Поставете по 2 малини в горната част на всеки мъфин, така че да стърчат леко.
  9. Печете сладкишчетата за 8 минути, след това намалете фурната на 180 градуса и продължете за още 20-25 минути, докато се надигнат и станат златисти.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло яйца пудра захар ванилия малини прясно мляко шоколадови капки кафява захар бакпулвер кисело мляко брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче