Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Лесна супа с пуешко месо

Здравословна и питателна

10’ Подготовка
35’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 с.л. зехтин
  • 1 голяма глава лук, нарязана на кубчета
  • 1 червена чушка, почистена и нарязана на лентички
  • 2 ч.л. кориандър
  • ¼ ч.л. лют пипер на люспи
  • 3 с.л. ориз басмати или друг дългозърнест ориз
  • 250 г пуешко месо, нарязано на лентички
  • 1.5 л пилешки бульон
  • 400 г консерва нахут
  • Шепа магданоз, нарязан грубо

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте зехтина в тенджера и запържете лука за 5 мин.
  2. Прибавете червената чушка, кориандъра, лютия пипер и ориза и разбъркайте.
  3. Налейте бульона, сложете пуешкото и нахута и подправете със сол и черен пипер на вкус.
  4. Нека течността да заври, след което оставете за 10 мин., докато зеленчуците омекнат и месото се сготви.
  5. Накрая поръсете с магданоза и поднесете супата топла.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин кориандър лук магданоз пуешко бульон червени чушки ориз лют пипер нахут

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче