Необходими продукти:
- 1 с.л. зехтин
- 1 голяма глава лук, нарязана на кубчета
- 1 червена чушка, почистена и нарязана на лентички
- 2 ч.л. кориандър
- ¼ ч.л. лют пипер на люспи
- 3 с.л. ориз басмати или друг дългозърнест ориз
- 250 г пуешко месо, нарязано на лентички
- 1.5 л пилешки бульон
- 400 г консерва нахут
- Шепа магданоз, нарязан грубо
Начин на приготвяне:
- Загрейте зехтина в тенджера и запържете лука за 5 мин.
- Прибавете червената чушка, кориандъра, лютия пипер и ориза и разбъркайте.
- Налейте бульона, сложете пуешкото и нахута и подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Нека течността да заври, след което оставете за 10 мин., докато зеленчуците омекнат и месото се сготви.
- Накрая поръсете с магданоза и поднесете супата топла.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО