Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Лесна майонеза без яйца

И само с няколко съставки

5’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 100 мл растително мляко на стайна температура
  • 1 с.л. ябълков оцет
  • 1 ч.л. дижонска горчица (по желание)
  • 200 мл олио

Начин на приготвяне:

  1. Изсипете млякото в дълбок съд заедно с оцета и горчицата, ако използвате такава.
  2. Пасирайте с ръчен пасатор за 30 сек., докато течността стане по-обемна и се разпени.
  3. Започнете да наливате олиото на тънка струя, като не спирате да пасирате и движите уреда нагоре-надолу. Щом получите консистенцията на майонеза, пресипете сместа в бурканче и приберете в хладилника, където може да я съхранявате до 2 седмици.

* Разбърквайте преди всяка употреба.

Дайте оценка:

Тагове: горчица олио ябълков оцет ядково мляко

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче