Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Дискусия

15-03-2024 04:48:18
Georgi Georgiev (нерегистриран)

Лесната майонеза без яйца се прави с аквафаба. Това е вода където е врял нахут, леко желирана. Резултатът е винаги прекрасен.

28-02-2024 03:22:05
Майо (нерегистриран)

Не се прави така млечна маьонеза. Никакво сипване на тънка струя или стайни температури не са нужни. Напротив - вадите млякото от хладилника и изсипвате в буркан 1 част мляко и над 2 части олио(или зехтин) ако е 1:2 няма пресичане и ще получите рядък сос, но не и маьонеза. Всички съставки се сипват, слага се пасатора на дъното и се включва на максимална скорост, изтегля се бавно нагоре и се пасира докато не остане никаква течна мазнина. Колкото повече мазнина, толкова по-гъста маьонеза става. Примерно на 100мл мляко са нужни поне 220мл олио(или дори 250 за по-голяма гъстота). Пробвайте ги тия рецепти преди да преписвате глупости от интернет!

Вашето тефтерче