Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Лесна крем супа с аспержи

Възползвайте се от изключително полезните свойства на този зеленчук

10’ Подготовка
20’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 кг аспержи
  • 1 средно голяма глава жълт лук
  • 2 скилидки чесън
  • 2 с.л. масло
  • 1 и ½ ч.л. сол
  • ¼ ч.л. черен пипер
  • 4 ч.ч. пилешки или зеленчуков бульон
  • ½ ч.л. сметана за готвене

Начин на приготвяне:

  1. Отстранете твърдата долна част на аспержите с остър нож (около 1 см) и нарежете стъблата им на парчета, с дължина 1-2 см.
  2. Нарежете на ситно лука и скилидките чесън.
  3. В тенджера разтопете маслото на среден огън. Добавете лука и го задушете, докато омекне.
  4. Добавете аспержите, чесъна, солта, черния пипер. Разбърквайте от време на време, докато зеленчуците не придобият златист загар, около 5 мин.
  5. Изсипете бульона и оставете супата да къкри без капак, след като намалите топлината на котлона. Аспержите трябва да станат крехки, но все още да са запазили богатия си зелен цвят.
  6. Готовата супа пюрирайте с помощта на блендер или пасатор.
  7. Накрая прибавете сметаната за готвене и сервирайте.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло чесън сол черен пипер лук бульон готварска сметана аспержи

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче