Тесто:
400 гр пълнозънесто брашно,
4 яйца,
100 мл доматен сок,
1 с.л. мед,
1 ч.л. морска сол,
1 с.л пармезан на прах,
2 с.л зехтин,
Плънка:
10-тина аспержи,
пръчка праз,
босилек,
моцарела или скаморца на резени
Замесва се тестото и се разделя на малки топки около 80-100 гр всяка, разточват се до дебелина около половин сантиметър или по-тъничко, готови за плънката.
Задушават се нарязаните наедро праз и аспержи в лъжица мазнина, оставяме връхчетата на аспержите за отгоре.
Върху приготвените кръгчета тесто поставяме лъжица от задушените зеленчуци, 2-3 листа босилек, резен сирене, загръщаме, притискаме ръбовете, украсяваме с връхчетата от аспержите, намазваме с яйце отгоре и печем в подмазана тава на 170 градуса за 20 мин
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО