Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Класически френски омлет

Вижте как го приготвя знаменитият готвач Жак Пепен

2’ Подготовка
5’ Време за готвене
1 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 3 яйца, възможно най-пресни, на стайна температура
  • 2 кубчета масло
  • 1 ч.л. прясно настърган пармезан

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте тиган с незалепващо покритие с диаметър 20 см на средна температура.
  2. Разбийте яйцата в купа с вилица, така че жълтъкът и белтъкът да се смесят, но не толкова, колкото за бъркани яйца.
  3. Загрейте тигана на средна степен и пуснете в него едно кубче масло. Трябва да шупне и да цвърчи, но не и да покафенее.
  4. Яйцата се овкусяват с пармезана и малко сол и черен пипер. Изсипете ги в тигана.
  5. Оставете яйцата да шупнат леко за няколко секунди, след това вземете дървена шпатула и внимателно издърпайте сместа от стените на тигана няколко пъти, така че да се събере на гънки в центъра.
  6. Оставете за няколко секунди, след това разбъркайте отново, за да смесите леко несготвените яйца със сготвените. Оставете отново за кратко и когато са частично готови, разбъркайте малко по-бързо, като спрете, докато останат малко от яйцата несготвени.
  7. Поставете тигана на котлона, разклатете го напред-назад няколко пъти, за да се отлепи сместа. Трябва да се плъзга лесно в тигана и да изглежда мека и влажна отгоре. Бързият прилив на топлина ще помогне на омлета да покафенее долната страна.
  8. Хванете дръжката на тигана. Наклонете го надолу от вас и оставете омлета да падне до ръба. Сгънете най-близката до вас страна наполовина. Оставете другото кубче масло да се разтопи отгоре, прехвърлете в чиния и сервирайте веднага.

Във видеото, публикувано в канала на Home cooking with Jacques Pepin, може да видите как един от най-известните френски готвачи Жак Пепен демонстрира как точно да си приготвите тази неустоима кулинарна класика

 

Дайте оценка:

Тагове: краве масло яйца пармезан

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче