Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Класически американски палачинки

Пухкави и сочни

10’ Подготовка
10’ Време за готвене
3 Порции
1 Трудност

Необходими продукти за 10-12 палачинки:

  • 1 1/2 чаши (180 г) брашно
  • 1 супена лъжица захар
  • 1 1/2 чаена лъжичка бакпулвер
  • 1/2 чаена лъжичка сода за хляб
  • 1/2 чаена лъжичка сол
  • 1 1/4 чаши (300 мл) прясно мляко
  • 1 яйце
  • 3 супени лъжици разтопено масло (или олио)
  • 1 чаена лъжичка ванилов екстракт (по избор)
  • Масло или олио за пържене

Начин на приготвяне:

  1. В голяма купа смесете брашното, захарта, бакпулвера, содата за хляб и солта.
  2. В отделна купа разбийте яйцето. Добавете млякото, разтопеното масло и ваниловия екстракт (ако го използвате). Разбъркайте добре.
  3. Добавете течната смес към сухите съставки и разбъркайте, докато се получи хомогенно, но не прекалено разбито тесто. Няма нужда да е съвсем без бучки. Ако тестото е твърде гъсто, добавете още малко мляко.
  4. Загрейте тиган на средно силен огън и добавете малко масло или олио, за да не залепват палачинките.
  5. Изсипете около 1/4 чаша от тестото за всяка палачинка в тигана. Оставете палачинката да се готви около 2-3 минути, докато се появят малки балончета по повърхността, след това обърнете с шпатула и гответе още 1-2 минути, докато стане златиста и пухкава.
  6. Сервирайте палачинките топли, гарнирани с масло и кленов сироп, плодове, мед, шоколадов сироп или каквото друго предпочитате.

Снимка: iStock by Getty Images

Дайте оценка:

Тагове: краве масло олио яйца бяла захар ванилия прясно мляко бакпулвер сода брашно