Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Хранителна салата с кускус, грах и сирене

Идеална за обяд

15’ Подготовка
15’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 чаша замразен или пресен грах
  • 1 чаша кускус
  • 150 г сирене, нарязано на кубчета
  • 1/4 чаша зехтин
  • Сокът от 1 лимон
  • 1/2 чаша нарязани пресни подправки (магданоз, мента или копър)
  • 1/4 чаша нарязан пресен лук или червен лук (по избор)
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 1 скилидка чесън, ситно нарязана (по желание)
  • 1/4 чаша нарязани маслини или сушени домати (по избор)

Начин на приготвяне:

  1. Сварете кускуса според инструкциите на опаковката (обикновено 1 чаша вода на 1 чаша кус-кус). След като водата заври, добавете кус-куса, покрийте с капак и оставете за 5-10 минути да поеме водата. Разрохкайте с вилица.
  2. Ако използвате замразен грах, сварете го за 2-3 минути във вряща подсолена вода и след това го прехвърлете в студена, за да запазите цвета и текстурата му. Ако грахът е пресен, го сварете за около 5 минути.
  3. В голяма купа смесете приготвения кускус, охладения грах и кубчетата сирене. Добавете нарязаните подправки, лука, маслините или сушените домати, ако използвате.
  4. В отделна малка купичка смесете зехтина, лимоновия сок, ситно нарязания чесън (ако го използвате), сол и черен пипер. Разбъркайте добре, за да се получи дресинг.
  5. Залейте салатата с дресинга и внимателно разбъркайте, за да се разпределят равномерно подправките и ароматите.
  6. Оставете салатата да престои за около 10-15 минути, за да се смесят вкусовете, и след това я сервирайте.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън пресен лук червен лук магданоз лимон сирене маслини грах сушени домати

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче