Необходими продукти:
- 6 големи кроасана
- 500 г ванилов крем, приготвен и горещ
- 250 г пресни или замразени боровинки
- пудра захар, за поръсване
Начин на приготвяне:
- Разрежете всеки от кроасаните наполовина, след което ги сложете без определен ред, като ги застъпвате леко, в дълбока средно голяма тава за печене около 20 х 20 см.
- Изсипете крема върху и около кроасаните, след което оставете настрана за 30 минути-1 час, за да могат кроасаните да поемат малко от крема.
- Загрейте фурната на 180 градуса.
- Наредете боровинките около кроасаните.
- Печете за 35-40 минути или докато горната част стане златисто кафява.
- Оставете сладкишът да изстина за 10 минути, преди да го поръсите с пудра захар.
ИЗБРАНО