Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Десерт с кроасани и боровинки

Идеален за случаите, когато имате по-стари кроасани у дома

12’ Подготовка
40’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 6 големи кроасана
  • 500 г ванилов крем, приготвен и горещ
  • 250 г пресни или замразени боровинки
  • пудра захар, за поръсване

Начин на приготвяне:

  1. Разрежете всеки от кроасаните наполовина, след което ги сложете без определен ред, като ги застъпвате леко, в дълбока средно голяма тава за печене около 20 х 20 см.
  2. Изсипете крема върху и около кроасаните, след което оставете настрана за 30 минути-1 час, за да могат кроасаните да поемат малко от крема.
  3. Загрейте фурната на 180 градуса.
  4. Наредете боровинките около кроасаните.
  5. Печете за 35-40 минути или докато горната част стане златисто кафява.
  6. Оставете сладкишът да изстина за 10 минути, преди да го поръсите с пудра захар.

Дайте оценка:

Тагове: боровинки пудра захар кроасан

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче