200 г гъби
50 мл бяло вино или розе
50 г топено сирене
5-6 кисели краставици
200 г заквасена сметана
100 г кашкавал
1 готов хляб
сол
кимион
черен пипер
къри
риган
В дълбок тиган сложете малко олио, когато се сгорещи, добавете пилешкото и гъбите. Задушете ги за кратко, добавете виното, киселите краставици и топеното сирене. Когато виното се изпари, добавете сметаната и гответе на бавен огън докато се сгъсти. Накрая добавете подправките.
Махнете част от повърхността на хляба и го издълбайте. Напълнете го с плънката. Сложете кашкавала и още топено сирене, запечете за около 10 минути във фурната на горен реотан. Внимавайте да не прегорите бохчата. Сложете капачето отгоре.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО