Независимо дали ще консумирате тази салата като основно ястие или като гарнитура за друго такова, бъдете спокойни, тя си отива с почти всичко. От риба до пилешки шишчета. И, както всичко бобено, няма никакъв проблем да я сервирате с купа мексикански чипс или пък питки за тако.
Необходими продукти:
- Царевица в консерва - 300 г
- Краве масло - 30 г
- Лайм - 2 броя
- Зехтин екстра върджин
- Мед - 2 с.л.
- Пикантен кетчуп - 2 с.л.
- Сол
- Черен пипер - едро смлян
- Червен боб в консерва (2 броя от по 400 г)
- Чери домати - 300 г
- Авокадо - 2 броя (големи)
- Краставица - 1 брой
- Пресен кориандър (с листата и дръжките)
Начин на приготвяне:
- Загрейте един тиган на умерена температура. Изцедете царевицата от течността в консервата с помощта на гевгир или кухненска цедка. Разтопете маслото в тигана с малко зехтин и запържете царевицата за около 5 мин и я оставете настрана да се охлади.
- През това време в купата за салата изстискайте сока от двата лайма и добавете меда, 3 с.л. зехтин, 2 ч.л. от пикантния кетчуп, солта и черния пипер. Разбъркайте и опитайте за сол.
- Следва да добавите изплакнатия под течаща вода червен боб, разрязаните на половина чери домати, краставицата (на полумесеци), както и авокадото, оформено на кубчета. Накълцайте на ситно кориандъра заедно с дръжките, прибавете го към останалите продукти заедно с вече изстиналата царевица и разбъркайте.
- Оставете в хладилника за около час и сервирайте в подходящи чинии като украсите с цели листа от кориандър, черен пипер и малко зехтин.