Необходими продукти:
- 400 г грах (може и замразен)
- 1 глава лук
- 1 морков
- 2 червени чушки
- 2 супени лъжици брашно
- 2 супени лъжици доматено пюре
- 100 мл олио
- 1/2 връзка магданоз
- 1/2 литър зеленчуков бульон
- Сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Нарежете лука, моркова и чушките на ситно.
- В тенджера загрейте олиото и задушете лука и чушките за около 5-6 минути, докато омекнат. Добавете морковите и гответе още 2-3 минути.
- Към задушените зеленчуци добавете доматеното пюре и разбъркайте добре. Гответе още няколко минути.
- Сложете граха и налейте зеленчуковия бульон. Оставете да заври и след това намалете котлона, за да къкри яхнията около 30 минути, докато всички зеленчуци омекнат.
- Разтворете брашното в малко топла вода и го добавете към яхнията, като бъркате постоянно, за да не се образуват бучки.
- Подправете със сол и черен пипер на вкус. Малко преди да свалите от котлона, добавете нарязания на ситно магданоз.
ИЗБРАНО