70 г какао
6 големи яйца
200 г бадемово брашно (смлени бадеми)
220 г пудра захар
2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
За шоколадовата глазура:
1 ч.ч. млечна сметана
200 г черен шоколад (70% какао)
Фурната се загрява на 150 градуса. Какаото се поставя върху хартия за печене в тавата на фурната, като се разстила равномерно. Пече се около 1,5 часа, като се разбърква на 20 минути. Оставя се да изстине.
Яйцата се разбиват със захарта. Добавят се какаото и бадемовото брашно, разбъркани с бакпулвера и содата. Хомогенизира се добре и се изсипва във форма, 22 -24 см, покрита с хартия за печене. Пече се при 180 градуса 30-40 минути. Оставя се да се охлади, преди да се извади от формата.
За глазурата се загрява сметаната, но без да завира. Сваля се от огъня, добавя се начупеният шоколад и се разбърква до пълното му разтапяне. Охлажда се и се нанася върху сладкиша.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО