Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Безглутенов шоколадов сладкиш с печено какао

От Соня Шатева Соня Шатева

За форма с диаметър 24 см:

70 г какао
6 големи яйца
200 г бадемово брашно (смлени бадеми)
220 г пудра захар
2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат

За шоколадовата глазура:

1 ч.ч. млечна сметана
200 г черен шоколад (70% какао)

Фурната се загрява на 150 градуса. Какаото се поставя върху хартия за печене в тавата на фурната, като се разстила равномерно. Пече се  около 1,5 часа, като се разбърква на 20 минути. Оставя се да изстине.

Яйцата се разбиват със захарта. Добавят се какаото и бадемовото брашно, разбъркани с бакпулвера и содата. Хомогенизира се добре и се изсипва във форма, 22 -24 см, покрита с хартия за печене. Пече се при 180 градуса 30-40 минути. Оставя се да се охлади, преди да се извади от формата.

За глазурата се загрява сметаната, но без да завира. Сваля се от огъня, добавя се начупеният шоколад и се разбърква до пълното му разтапяне. Охлажда се и се нанася върху сладкиша.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче