1.5 бананa
1 щ. бакпулвер
По желание:
1 пак. ванилия
масло (за намазване на тигана)
Яйцата се разбиват с телена бъркалка или вилица. Прибавя се бакпулверът ( и ванилия по желание) и отново се разбърква. В друга купа бананите се намачкват с вилица. Не трябва да стават на пюре, нека останат малки парченца в сместа. Към бананите се прибавят яйцата и отново се разбърква. Тиган с незалепващо покритие се слага на котлона и след като се нагорещи, котлона се намалява на средна степен. Слага се само по една супена лъжица от сместа, за да се обръщат лесно палачинките. Когато се запекат от едната страна, с помощта на шпатула се обръщат на другата. Може да намажете тигана с малко масло. Палачинките се изпичат много бързо, необходими са 1-2 минутки от всяка страна. Поднесете още топли, заляти с мед или гарнирани с пресни плодове. А ако не държите да са диетични и искате да се поглезите, сложете топка сладолед.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО