Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
4 яйца
1/2 ч.ч. олио 
1 ч.ч. вода 
щипка сол
1 ч.ч. брашно 
1 ампула лимонова есенция
олио за пържене

За сиропа:
3 ч.ч. вода 
4 ч.ч. захар
1-2 к.л. течна ванилия
1 пакетче лимонова захар


В тенджера на котлон смесваме олиото, водата и щипка сол. При завирането започваме да изсипваме от пресятото брашно, лимоновата есенция и бъркаме, докато се получи гладко тесто. Дърпаме на страна и чакаме да изстине, след което добавяме яйцата, като ги чупим едно по едно. От получената средно гъста каша шприцоваме в загрятото олио. Запържени до златисто, ги вадим и когато се охладят, ги сиропираме с ароматния лимонов сироп, който сме кипнали преди това.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче