Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

По нашенски: Как се правят печени чушки със сирене и яйце

Не пропускайте да се възползвате от това традиционно лятно ястие

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
15’ Подготовка
45’ Време за готвене
5 Порции
2 Трудност

На пръв поглед пълнените печени чушки с яйце и сирене не изглеждат като голяма "философѝя", но все пак има някои тънкости, чието неспазване може леко да посъсипе крайния резултат. Тук ще се спрем точно на тях и ще опишем процеса на приготовление от начало до край.

Снимка: iStock by Getty Images

Какво ще ни е необходимо:

  • 9 чушки камби, жълти, зелени и червени
  • 200 г краве сирене
  • 3 яйца
  • 40 г домати на кубчета, от консерва
  • 3 скилидки чесън, пресован
  • Кервиз, наситнен
  • 9 ч.л. краве масло
  • Сол и смлян черен пипер
  • Олио или зехтин

Да си подготвим камбите

  1. Капачетата им се отрязват, но се запазват за после, семките се отстраняват и във всяка чушка се поръсва по щипка сол и се слага по 1 ч.л. краве масло.
  2. Всяка от тях трябва да се надупчи с вилица на няколко места, за да не се пукне при печене, както и за да се сготви по-добре плънката.

Снимка: iStock by Getty Images

А как ли се прави тя?

  1. В дълбока купа се счукват трите яйца и им се добавя предварително натрошеното краве сирене.
  2. Доматените кубчета се отцеждат от сока, намачкват се с вилица и се прибавят в същия съд заедно с пресования чесън.
  3. Ръси се черен пипер и сместа се разбърква.
  4. Добавя се много ситно нарязания кервиз и всичко се размесва отново.

Да ги напълним

  1. Една йенска тенджера или дълбока тавичка се намазнява добре с малко блажинка.
  2. Чушките се натъпкват с плънката, нареждат се в съда с отвора нагоре и се захлупват с капачетата им.
  3. Поръсват се с малко сол и се поливат с още от мазнината.

Как се пекат

На 180 градуса в предварително загрята фурна за около 40 мин. или до получаване на лека коричка. Процесът трябва да се следи от време на време и ако е необходимо, ястието се вади по-рано или пък се оставя да поседи още.

Да ви е сладко!

 

Дайте оценка:

Тагове: краве масло черен пипер олио домати печене яйца чушки чушки камби краве сирене вода

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче