На пръв поглед пълнените печени чушки с яйце и сирене не изглеждат като голяма "философѝя", но все пак има някои тънкости, чието неспазване може леко да посъсипе крайния резултат. Тук ще се спрем точно на тях и ще опишем процеса на приготовление от начало до край.
Какво ще ни е необходимо:
- 9 чушки камби, жълти, зелени и червени
- 200 г краве сирене
- 3 яйца
- 40 г домати на кубчета, от консерва
- 3 скилидки чесън, пресован
- Кервиз, наситнен
- 9 ч.л. краве масло
- Сол и смлян черен пипер
- Олио или зехтин
Да си подготвим камбите
- Капачетата им се отрязват, но се запазват за после, семките се отстраняват и във всяка чушка се поръсва по щипка сол и се слага по 1 ч.л. краве масло.
- Всяка от тях трябва да се надупчи с вилица на няколко места, за да не се пукне при печене, както и за да се сготви по-добре плънката.
А как ли се прави тя?
- В дълбока купа се счукват трите яйца и им се добавя предварително натрошеното краве сирене.
- Доматените кубчета се отцеждат от сока, намачкват се с вилица и се прибавят в същия съд заедно с пресования чесън.
- Ръси се черен пипер и сместа се разбърква.
- Добавя се много ситно нарязания кервиз и всичко се размесва отново.
Да ги напълним
- Една йенска тенджера или дълбока тавичка се намазнява добре с малко блажинка.
- Чушките се натъпкват с плънката, нареждат се в съда с отвора нагоре и се захлупват с капачетата им.
- Поръсват се с малко сол и се поливат с още от мазнината.
Как се пекат
На 180 градуса в предварително загрята фурна за около 40 мин. или до получаване на лека коричка. Процесът трябва да се следи от време на време и ако е необходимо, ястието се вади по-рано или пък се оставя да поседи още.
Да ви е сладко!