Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Бърз и лесен кекс с круши

Идеален за есенните дни

15’ Подготовка
60’ Време за готвене
1 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 220 г бяло брашно
  • ½ ч.л. бакпулвер
  • ½ ч.л. сода бикарбонат
  • ¼ ч.л. сол
  • 1 ч.л. канела
  • 2 големи яйца
  • 160 мл олио
  • 100 г кафява захар
  • 100 г бяла захар
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 3 средно големи круши

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 180°C. Подгответе продълговата форма за кекс (20×10 см) или кръгла, като я застелете с хартия за печене или специална подложка.
  2. В голяма купа смесете брашното, бакпулвера, содата, солта и канелата, като ги разбъркате добре с телена бъркалка.
  3. В друга купа разбийте яйцата, олиото, двата вида захар и ваниловия екстракт, докато се получи гладна смес.
  4. Добавете сухите съставки към течната смес и разбъркайте внимателно, докато се смесят, без да прекалявате с бъркането.
  5. Обелете и нарежете на ситни кубчета две от крушите. Прибавете ги към тестото и разбъркайте внимателно с шпатула.
  6. Прехвърлете сместа във формата и заравнете повърхността.
  7. Третата круша нарежете на тънки резени (без да премахвате сърцевината) и ги подредете отгоре.
  8. Печете около 60 минути, или докато клечка, забодена в центъра, излезе суха.
  9. Оставете кекса да се охлади във формата за 10 минути, след което го извадете върху решетка и оставете да изстине напълно.
  10. Нарежете и поднесете - чудесен е както топъл, така и охладен.
ИЗБРАНО

Дайте оценка:

Тагове: олио круша яйца бяла захар ванилия кафява захар бакпулвер сода канела брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче