Необходими продукти:
- 220 г бяло брашно
- ½ ч.л. бакпулвер
- ½ ч.л. сода бикарбонат
- ¼ ч.л. сол
- 1 ч.л. канела
- 2 големи яйца
- 160 мл олио
- 100 г кафява захар
- 100 г бяла захар
- 1 ч.л. ванилов екстракт
- 3 средно големи круши
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 180°C. Подгответе продълговата форма за кекс (20×10 см) или кръгла, като я застелете с хартия за печене или специална подложка.
- В голяма купа смесете брашното, бакпулвера, содата, солта и канелата, като ги разбъркате добре с телена бъркалка.
- В друга купа разбийте яйцата, олиото, двата вида захар и ваниловия екстракт, докато се получи гладна смес.
- Добавете сухите съставки към течната смес и разбъркайте внимателно, докато се смесят, без да прекалявате с бъркането.
- Обелете и нарежете на ситни кубчета две от крушите. Прибавете ги към тестото и разбъркайте внимателно с шпатула.
- Прехвърлете сместа във формата и заравнете повърхността.
- Третата круша нарежете на тънки резени (без да премахвате сърцевината) и ги подредете отгоре.
- Печете около 60 минути, или докато клечка, забодена в центъра, излезе суха.
- Оставете кекса да се охлади във формата за 10 минути, след което го извадете върху решетка и оставете да изстине напълно.
- Нарежете и поднесете - чудесен е както топъл, така и охладен.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО